startab

STARTAB | Δωρεάν υποστήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας

Ολοκληρώνοντας τον 3ο χρόνο λειτουργίας και έχοντας βοηθήσει περισσότερους από 660 νέους να εξερευνήσουν την επιχειρηματικότητα το Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας beyourownboss.gr, από τον Απρίλιο του 2022, μετονομάζεται σε STARTABΟι συντελεστές και το όραμα του Προγράμματος παραμένουν ίδια, έχοντας σαν στόχο για την επόμενη τριετία, την συνεχή εκπαίδευση και καθοδήγηση των νέων για να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες και να κάνουν το όνειρό τους πράξη ιδρύοντας την δικιά τους επιχείρηση.

Το Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας STARTAB πραγματοποιείται από το Corallia με την υποστήριξη του Prince’s Trust International και προσφέρεται δωρεάν σε νέους ηλικίας 18-35 ετών. Ο Συντονιστής του Προγράμματος Επιχειρηματικότητας STARTAB και συνιδρυτής του Corallia, Δρ.Jorge-A. Sanchez-P., δήλωσε σχετικά: «Το Πρόγραμμα, αναγνωρίζοντας τα υψηλά ποσοστά ανεργίας των νέων στην Ελλάδα, αποσκοπεί στην ενίσχυση της επιχειρηματικής κουλτούρας των νέων με στόχο να διερευνήσουν και να γνωρίσουν την επιχειρηματικότητα. Οι δράσεις του Προγράμματος θα ενισχύουν ακόμη πιο εντατικά την Ελληνική οικονομία μέσω των βιώσιμων επιχειρήσεων που ιδρύονται ενώ παράλληλα αυξάνουν τα ποσοστά απασχολησιμότητας των νέων ανθρώπων». Ταυτόχρονα ο εθελοντής πρεσβευτής του Prince’s Trust International στην Ελλάδα κύριος Ευάγελος Μανουδάκης αναφέρει: «Σκοπός του Princes Trust διεθνώς είναι η ενίσχυση των νέων για ένα καλύτερο μέλλον, μέσα από προγράμματα εκπαίδευσης και απασχόλησης. Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα εκτός Μεγάλη Βρετανίας που υλοποιούμε τις δράσεις μας για την ενδυνάμωση της νεανικής επιχειρηματικότητας. Ευχαριστούμε θερμά το Corallia, τον εταίρο μας στην Ελλάδα, για την μοναδική πραγματικά συνεργασία και τις ενέργειες του προς την επιτυχή πορεία του STARTAB για την υλοποίηση του κοινού οράματος. Θα συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε και να προσφέρουμε προγράμματα που δίνουν τη δυνατότητα στους νέους να μαθαίνουν, να κερδίζουν, να ευδοκιμούν, να χτίζουν το δικό τους αύριο».

Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος, για τον αντίκτυπο της πανδημίας στην υγεία, στις δραστηριότητες και στις προοπτικές απασχόλησης των νέων, 81% δήλωσε ότι η πανδημία επηρέασε αρνητικά την ψυχική τους υγεία. Το Πρόγραμμα αποτελεί διέξοδο σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες προσφέροντας δωρεάν εκπαίδευση, υποστήριξη και καθοδήγηση. Μέσα από τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα, 83% των νέων βελτίωσαν τις γενικές δεξιότητές τους και 86% πέτυχαν ανάπτυξη των δεξιοτήτων που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα.

Το STARTAB είναι πλήρως εναρμονισμένο με την Ατζέντα 2030 και τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, τους οποίους 67% των νέων θεωρεί σημαντικούς για την κοινωνία, το περιβάλλον και την ορθή επιχειρηματικότητα. Το Πρόγραμμα διασφαλίζει την ελεύθερη, ισότιμη και ποιοτική εκπαίδευση, στοχεύει στην ισότητα των φύλων, προωθεί τη βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς οικονομική ανάπτυξη και δημιουργεί συνεργασίες που θέτουν τους νέους και τις νέες στο επίκεντρο

Από την εκκίνηση του Προγράμματος, έχουν ολοκληρωθεί 36 κύκλοι σεμιναρίων επιχειρηματικότητας με το 87% των συμμετεχόντων να βαθμολογούν θετικά την υποστήριξη που έλαβαν. Ο Γιάννης ολοκληρώνοντας το 4ήμερο Σεμινάριο, δήλωσε: «Νιώθω ιδιαίτερα ευγνώμων που μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχω στο Πρόγραμμα. Αισθανόμουν απεγνωσμένος, πεταμένος σε μία θάλασσα διότι έχω αποφασίσει να κάνω κάτι δύσκολο…ενώ τώρα αισθάνομαι ότι πλέον έχω τα εργαλεία και μπορώ να τα καταφέρω».

Περισσότεροι από 238 νέοι έχουν λάβει συμβουλευτική καθοδήγηση από τους 108 μέντορες του Προγράμματος. Ο Κώστας, μιλώντας για τη δική του εμπειρία, δήλωσε: «Η βοήθεια και οι συμβουλές του μέντορα μου με βοήθησαν πάρα πολύ στα πρώτα μου βήματα και συνεχίζουν να με βοηθούν στην συνέχεια της επαγγελματικής μου καριέρας! Ένα μεγάλο όνειρο μόλις ξεκίνησε!».

Οι ιστορίες επιτυχίας και οι εταιρείες που ιδρύονται με τη στήριξη του Προγράμματος αυξάνονται συνεχώς και δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς της Ελληνικής οικονομίας. Νέο brand καφέ, καταστήματα χονδρικής και λιανικής, δημιουργικά studio, εκπαιδευτικά κέντρα,  αποτελούν κάποιες από τις ιδέες που έγιναν πραγματικότητα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Καλαμάτα υποστηρίζοντας ουσιαστικά την αυτοαπασχόληση των νέων σε όλη την Ελλάδα.

Το STARTAB έχει ως στόχο να εδραιωθεί ως το μεγαλύτερο Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Η πολυετής εμπειρία των συντελεστών στην υποστήριξη νέων επιχειρηματιών και το ισχυρό δίκτυο επιχειρηματικών συμβούλων που διαθέτει είναι πολύτιμοι παράγοντες στην υποστήριξη των startups που θα συμβάλουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας καθώς η Ελλάδα βγαίνει από την ύφεση.

Εάν είσαι 18-35 ετών και ενδιαφέρεσαι να συμμετάσχεις στο Πρόγραμμα, μπορείς να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου στο σύνδεσμο: startab.gr/apply-now/

Εάν ενδιαφέρεσαι να γίνεις εθελοντής μέντορας στο Πρόγραμμα, μπορείς να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον στο σύνδεσμο: startab.gr/mentors/

Εάν ενδιαφέρεστε να στηρίξετε νέους επιχειρηματίες ως χορηγός, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Προγράμματος για περισσότερες πληροφορίες.

Μετάβαση στο περιεχόμενο