FAQ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Το STARTAB προσφέρει υποστήριξη σε νέους 18-35 ετών σχετικά με την εύρεση και ανάπτυξη επιχειρηματικών ιδεών με κύριο στόχο την έναρξη νέων βιώσιμων επιχειρήσεων στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες του Προγράμματος λαμβάνουν εντατική επιχειρηματική εκπαίδευση μέσω διαφόρων Σεμιναρίων. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες που ολοκληρώνουν το 4ήμερο Σεμινάριο Επιχειρηματικότητας, έχουν τη δυνατότητα να λάβουν συμβουλευτική και επιχειρηματική καθοδήγηση από έμπειρους μέντορες και επιχειρηματίες.

Κανένα απολύτως, το Πρόγραμμα προσφέρεται εντελώς δωρεάν σε νέους και νέες ηλικίας 18-35 ετών.

Το STARTAB υποστηρίζει νέους και νέες ηλικίας 18-35 ετών, ανέργους ή εργαζόμενους με μερική απασχόληση (λιγότερο από 20 ώρες/εβδομάδα), όσους έχουν μία επιχειρηματική ιδέα, δεν είναι ήδη ιδιοκτήτες κάποιας επιχείρησης και έχουν το δικαίωμα ίδρυσης επιχείρησης στην Ελλάδα.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να συμπληρωθεί η Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, στη συνέχεια θα λάβεις την πρόσκληση για τα επόμενα στάδια του Προγράμματος.

Μόλις κάποιος εκπρόσωπος του Προγράμματος λάβει την αίτησή σου, θα σου στείλει την πρόσκληση για την επόμενη Ενημερωτική Παρουσίαση. Με τη συμμετοχή σου στην Ενημερωτική Παρουσίαση, θα μάθεις περισσότερα για όλα τα στάδια του Προγράμματος και θα μπορέσεις να εξασφαλίσεις τη συμμετοχή σου σε κάποια από τα επόμενα σεμινάρια μας.

To 4ήμερο Σεμινάριο Επιχειρηματικότητας πραγματοποιείται μία φορά το μήνα, Δευτέρα – Πέμπτη από τις 10:00 έως τις 16:00, εκτός από τον μήνα Αύγουστο. Μπορείς να επιστρέψεις στην Αρχική Σελίδα για να μάθεις τις ακριβείς ημερομηνίες των επόμενων προγραμματισμένων σεμιναρίων.

Φυσικά, το STARTAB μπορεί να σας υποστηρίξει ως ομάδα. Θα χρειαστεί να συμμετάσχουν όλα τα μέλη στο Πρόγραμμα ώστε να μπορέσετε να λάβετε συμβουλευτική καθοδήγηση ως ομάδα και να παρουσιάσετε την ιδέα σας μαζί στην Ομάδα Εκκίνησης Επιχειρήσεων. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, μπορεί κάποιο μέλος της ομάδας να παρακολουθήσει το σεμινάριο και να συμμετάσχει μεμονωμένα στο στάδιο της συμβουλευτικής καθοδήγησης ως εκπρόσωπος της ομάδας.

Στο 4ήμερο Σεμινάριο καθώς και σε όλα τα Σεμινάρια που διοργανώνονται χρησιμοποιούνται βιωματικά παραδείγματα κάνοντας τα διαδραστικά. Οι συμμετέχοντες χρειάζεται να παρακολουθούν ζωντανά την παράδοση, δεν υπάρχει δυνατότητα ασύγχρονης παρακολούθησης.

Για να μπορέσεις να συνεργαστείς με έναν έμπειρο μέντορα που θα σε καθοδηγήσει στα πρώτα σου επιχειρηματικά βήματα, χρειάζεται να παρακολουθήσεις και τις 4 ημέρες του Σεμιναρίου Επιχειρηματικότητας. Στη συνέχεια έχεις τη δυνατότητα να λάβεις συμβουλευτική καθοδήγηση για έναν ολόκληρο χρόνο ώστε να ολοκληρώσεις το επιχειρηματικό σου σχέδιο και να δημιουργήσεις τη δική σου επιχείρηση. Για να ολοκληρώσεις τη συμμετοχή σου στο Πρόγραμμα μπορείς να παρουσιάσεις το επιχειρηματικό σου σχέδιο στην Ομάδα Εκκίνησης Επιχειρήσεων, για να λάβεις πολύτιμα σχόλια όπου θα σε βοηθήσουν στα πρώτα σου βήματα. Με την έναρξη της επιχείρησης σου έχεις τη δυνατότητα να λάβεις και επιχειρηματική καθοδήγηση για ακόμη έναν χρόνο ώστε να εξασφαλίσεις την βιωσιμότητα της επιχείρησής σου.

Μόλις ολοκληρώσεις το σεμινάριο και εφόσον χρειάζεσαι καθοδήγηση συμπλήρωσε τη Φόρμα. Η ανάθεση ενός μέντορα πραγματοποιείται από την Ομάδα του Προγράμματος STARTAB, λαμβάνοντας υπόψιν την επιχειρηματική σου ιδέα και τις ανάγκες σου. Οι μέντορες του δικτύου μας είναι σε θέση να καθοδηγήσουν τον/την καθοδηγούμενο/η στην σύνταξη, κατάρτιση και ωρίμανση του επιχειρηματικού σχεδίου, καθώς όλοι έχουν λάβει σχετική εκπαίδευση/ενημέρωση από το Πρόγραμμα.

Για να μεταβεί κάποιος στη συμβουλευτική καθοδήγηση και να συμμετάσχει σε συναντήσεις με μέντορα, θα πρέπει να έχει παρακολουθήσει όλα τα προηγούμενα στάδια του Προγράμματος.

Το Πρόγραμμα δεν προσφέρει χρηματοδότηση, παρόλα αυτά δίνει πρόσβαση σε οικονομικά εργαλεία τα οποία μπορούν να αξιοποιήσουν οι συμμετέχοντες.

ΜΕΝΤΟΡΕΣ

Εάν ενδιαφέρεστε να γίνετε εθελοντής μέντορας στο Πρόγραμμα, αρκεί μόνο να συμπληρώσετε τη Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος των Μεντόρων. Εφόσον η ομάδα μας κρίνει ότι έχετε την εμπειρία και τα κατάλληλα εφόδια για να υποστηρίξετε τους νέους του Προγράμματος, θα σας προσκαλέσουμε στην επόμενη Ενημέρωση Μεντόρων. Οι Ενημερώσεις αυτές πραγματοποιούνται περίπου κάθε τρεις μήνες.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την υποβολή της αίτησής σας. Εφόσον η ομάδα μας κρίνει ότι έχετε την εμπειρία και τα κατάλληλα εφόδια για να υποστηρίξετε τους νέους του Προγράμματος, θα σας προσκαλέσουμε στην επόμενη Ενημέρωση Μεντόρων. Οι Ενημερώσεις αυτές πραγματοποιούνται περίπου κάθε τρεις μήνες.

Οι μέντορες του STARTAB πραγματοποιούν εξατομικευμένες μηνιαίες συναντήσεις με τους συμμετέχοντες του Προγράμματος που βρίσκονται σε αυτό το στάδιο για ένα έτος από την έναρξη της καθοδήγησης. Έπειτα από κάθε συνάντηση, ο/η μέντορας χρειάζεται να αποστέλλει την αναφορά της συνάντησης για να ενημερώνει το Πρόγραμμα σχετικά με την πορεία και εξέλιξη του καθοδηγούμενου.

Το στάδιο της συμβουλευτικής καθοδήγησης ξεκινάει, για όσους συμμετέχοντες ενδιαφέρονται, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του 4ήμερου Σεμιναρίου επιχειρηματικότητας με σκοπό να τους υποστηρίξει στη δημιουργία του επιχειρηματικού τους σχεδίου. Στο στάδιο της επιχειρηματικής καθοδήγησης μπορούν να μεταβούν όσοι συμμετέχοντες έχουν ολοκληρώσει τη συμβουλευτική καθοδήγηση, έχουν παρουσιάσει το επιχειρηματικό τους σχέδιο στην Ομάδα Εκκίνησης Επιχειρήσεων, και κατάφεραν να ανοίξουν την επιχείρησή τους με σκοπό να υποστηριχθούν στα πρώτα τους βήματα.

Στόχος της συμβουλευτικής καθοδήγησης είναι να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο Επιχειρηματικό Σχέδιο συνοδευόμενο από τις Οικονομικές του Προβλέψεις, το οποίο καλείται ο/η καθοδηγούμενος/η να παρουσιάσει στην Ομάδας Εκκίνησης Επιχειρήσεων με σκοπό να τον/την οδηγήσει στην έναρξη μιας νέας και βιώσιμης επιχείρησης.

Ο/H μέντορας κατά την επιχειρηματική καθοδήγηση οφείλει να υποστηρίξει τον/την νέο/α επιχειρηματία στα πρώτα του/της βήματα για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της επιχείρησης. Στόχος του Προγράμματος είναι να βοηθήσει τους/τις νέους/ες σε οποιονδήποτε επιχειρηματικό κλάδο να δημιουργήσουν νέες και βιώσιμες επιχειρήσεις.

Μετάβαση στο περιεχόμενο