ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΝΑΠΤΥΞΕ ΤΟ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΟΥ ΣΧΕΔΙΟ

Το Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας STARTAB πραγματοποιείται από το Corallia με την υποστήριξη του Prince’s Trust International και προσφέρεται δωρεάν σε νέους και νέες. Αν είσαι μεταξύ 18 με 35 ετών, είσαι άνεργος ή εργάζεσαι με μερική απασχόληση, δεν έχεις ήδη κάποια υφιστάμενη επιχείρηση, αλλά έχεις δικαίωμα ίδρυσης εταιρείας στην Ελλάδα, καθώς και μία επιχειρηματική ιδέα που θα ήθελες να εξελίξεις, τότε το Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας STARTAB είναι εδώ για να σε υποστηρίξει σε κάθε σου βήμα.

Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις τάσεις της αγοράς και να αναπτύξουν μία επιχειρηματική ιδέα μέσω ενός εξειδικευμένου ολοήμερου Σεμιναρίου και στη συνέχεια να παρακολουθήσουν ένα 4ήμερο διαδραστικό Σεμινάριο Επιχειρηματικότητας, όπου μέσα από διαδραστικά σεμινάρια εξερευνούν την πρακτική πλευρά της έναρξης και λειτουργίας μιας επιχείρησης.

Όσοι συμμετέχοντες ολοκληρώνουν το 4ήμερο Σεμινάριο Επιχειρηματικότητας, παρουσιάζουν την ιδέα τους ώστε να λάβουν χρήσιμες συμβουλές, και στη συνέχεια όσοι επιθυμούν, λαμβάνουν συμβουλευτική καθοδήγηση έως και 12 μήνες προκειμένου να αναπτύξουν, σχεδιάσουν και δοκιμάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα και στη συνέχεια να ωριμάσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο.

Όσοι είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την επιχείρησή τους μπορούν να παρουσιάσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο στην Ομάδα Εκκίνησης Επιχειρήσεων, μία ομάδα επιχειρηματικών συμβούλων που αξιολογεί τη βιωσιμότητα του επιχειρηματικού τους σχεδίου.

Τέλος, οι συμμετέχοντες που φτάνουν σε αυτό το στάδιο και ιδρύουν την επιχείρηση, έχουν τη δυνατότητα να λάβουν επιχειρηματική καθοδήγηση για ακόμη 12 μήνες για την ανάπτυξη της επιχείρησής τους. Όσοι συμμετέχοντες δε συνεχίζουν με την ανάπτυξη μίας επιχειρηματικής ιδέας, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν workshops με στόχο την ανάπτυξη της επαγγελματικής τους καριέρας και την ένταξή τους στο χώρο εργασία.

Στάδια Προγράμματος

Γνώρισε το Πρόγραμμα

Ενημέρωση

Ενημερώσου για όλα τα στάδια του Προγράμματος STARTAB και την υποστήριξη που μπορείς να λάβεις σε καθένα από αυτά. Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για να λάβεις πρόσκληση για την επόμενη δωρεάν Ενημερωτική Παρουσίαση

Περισσότερα

Βρες μία επιχειρηματική Ιδέα

Έμπνευση

Σε ενδιαφέρει η επιχειρηματικότητα αλλά δεν έχεις βρει ακόμη την κατάλληλη επιχειρηματική ιδέα; Παρακολούθησε το ολοήμερο Σεμινάριο Εξερεύνησης Επιχειρηματικών Ιδεών, μάθε για τις τάσεις της αγοράς και ανάπτυξε τη δική σου επιχειρηματική ιδέα.

Περισσότερα

Ανακάλυψε την Επιχειρηματικότητα

Εκπαίδευση

Παρακολούθησε το 4ήμερο Σεμινάριο Επιχειρηματικότητας τo οποίο σου δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψεις την πρακτική πλευρά της δημιουργίας μιας επιχείρησης. Το Σεμινάριο περιλαμβάνει τα εξής:

Ημέρα 1η: Είναι η αυτό-απασχόληση κατάλληλη για εσένα και ποιες είναι οι διαφορές από την απασχόληση; Θα το ανακαλύψεις μέσα από μία διαδραστική συζήτηση που θα σου δώσει έμπνευση και όραμα για την πορεία σου. Θα συζητήσεις επίσης για τους προσωπικούς σου στόχους και τις δεξιότητές σου, τη διερεύνηση νομικών μορφών και τη βιωσιμότητα.

Ημέρα 2η: Marketing, digital marketing και πωλήσεις. Πώς θα βρεις την αγορά-στόχο; Τι είναι το brand; Που θα διαθέσεις το προϊόν σου και πώς θα το τιμολογήσεις σωστά; Ποιες προωθητικές ενέργειες είναι αποτελεσματικές για την επιχείρηση σου και πώς θα κάνεις έρευνα αγοράς και ανάλυση ανταγωνισμού; Πώς θα διατηρήσεις και θα δώσεις αξία τους πελάτες σου;

Ημέρα 3η: Φόροι και ασφάλιση. Πως βρίσκεται το νεκρό σημείο μίας επιχείρησης; Πως συμπληρώνονται οι οικονομικές προβλέψεις σε ένα επιχειρηματικό σχέδιο; Το Πρόγραμμα θα επικεντρωθεί στα χρηματοοικονομικά, συμπεριλαμβανομένων της τιμολόγησης, των πωλήσεων και της διαχείρισης των χρημάτων σου σε μια επιχείρηση.

Ημέρα 4η: Ποτέ δεν είναι αργά να αρχίσεις να σκέφτεσαι το επιχειρηματικό σου σχέδιο. Πώς θα σχεδιάσεις το επιχειρηματικό σου πλάνο και ποια είναι τα επόμενα βήματα; Elevator pitch, ξέρεις τι είναι και πως θα το κάνεις; Θα σε απασχολήσουν η καινοτομία, η βιώσιμη ανάπτυξη και το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα. Συμβουλευτική καθοδήγηση, μάθε τα οφέλη της. Ένας μέντορας θα σου μιλήσει για αυτό το στάδιο και πώς θα λάβεις την υποστήριξη που χρειάζεσαι.

Ολοκληρώνοντας το 4ήμερο Σεμινάριο Επιχειρηματικότητας σε περίπτωση που αντιληφθείς ότι δεν σου ταιριάζει η επιχειρηματικότητα ή ότι δεν είναι κατάλληλη για εσένα τη δεδομένη χρονική στιγμή, μπορείς να συνεχίσεις να λαμβάνεις υποστήριξη από το Πρόγραμμα στο πλαίσιο της προσωπικής σου ανάπτυξης και ένταξης στην αγορά εργασίας.

Περισσότερα

Παρουσίασε την ιδέα σου

Παρουσίαση – Pitching

Θέλεις να επιβεβαιώσεις ότι η επιχειρηματική σου ιδέα έχει προοπτικές εξέλιξης; Παρουσίασε την ιδέα σου μέσα σε 5′, γνώρισε μέντορες του Προγράμματος και λάβε άμεσα σχόλια και χρήσιμες συμβουλές για την ανάπτυξη και ωρίμανσή της. 

Περισσότερα

Ανέπτυξε το Επιχειρηματικό σου Σχέδιο

Καθοδήγηση

Μεταβαίνοντας στο στάδιο της Συμβουλευτικής Καθοδήγησης, ένας μέντορας θα σε υποστηρίξει έως και έναν χρόνο με μηνιαίες συναντήσεις, ώστε να αναπτύξεις, σχεδιάσεις και δοκιμάσεις την επιχειρηματική σου ιδέα σε πραγματικές συνθήκες και να καταρτίσεις το επιχειρηματικό σου σχέδιο.

Περισσότερα

Ξεκίνα την Επιχείρησή σου

Έναρξη

Έχεις έτοιμο το Επιχειρηματικό σου Σχέδιο; Παρουσίασέ το στην Ομάδα Εκκίνησης Επιχειρήσεων, λάβε χρήσιμες συμβουλές και διασφάλισε τη βιωσιμότητά του. Με τη συμμετοχή σου σε αυτό το στάδιο, θα κερδίσεις αυτόματα μία θέση για τα Βραβεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Προγράμματος.

 

Περισσότερα

Ωρίμασε την Επιχείρησή σου

Ωρίμανση

Προχώρησες στην έναρξη της επιχείρησής σου; Μπορείς να συνεχίζεις να λαμβάνεις υποστήριξη από το Πρόγραμμα έχοντας πρόσβαση σε χρήσιμα οικονομικά εργαλεία και τη δυνατότητα να λάβεις Επιχειρηματική Καθοδήγηση από έμπειρους μέντορες, έναν ολόκληρο χρόνο, με στόχο τη λειτουργία μιας βιώσιμης επιχείρησης.

Περισσότερα

Ποιοι Είμαστε

Το Prince’s Trust International, ως μέρος του ομίλου φιλανθρωπικών οργανώσεων The Prince’s Trust Group, υποστηρίζει νέους σε όλο τον κόσμο από το 2015. Ιδρύθηκε από τον HM Βασιλέα Κάρολο Γ’ όταν ήταν ακόμη Πρίγκηπας της Ουαλίας, για να αντιμετωπίσει την παγκόσμια κρίση της νεανικής ανεργίας, βασιζόμενοι σε τέσσερις δεκαετίες εμπειρίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η αποστολή του Prince’s Trust International είναι να ενδυναμώσει τους νέους να μάθουν, να κερδίσουν χρήματα και να ευημερήσουν μέσω προγραμμάτων ανάπτυξης δεξιοτήτων και ενίσχυσης της αυτοπεποίθησης, ώστε να διαπρέψουν επαγγελματικά και να αποκτήσουν ευκαιρίες απασχόλησης.
Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία του με ένα παγκόσμιο δίκτυο εγχώριων συνεργατών, το Prince’s Trust International αναπτύσσει προγράμματα και παρεμβάσεις για να βοηθήσει τους νέους να χτίσουν το δικό τους μέλλον. Το Prince’s Trust International έχει δεσμευτεί να ενισχύει τις φωνές των νέων στην παγκόσμια σκηνή, θέτοντας τις τις ανάγκες τους στο επίκεντρο του σχεδιασμού και της υλοποίησης των δράσεων του. Αυτό συμπληρώνει τις παγκόσμιες προσπάθειες για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, ιδιαίτερα εκείνων που σχετίζονται με την ποιοτική εκπαίδευση και την αξιοπρεπή εργασία.
Τα προγράμματα και οι παρεμβάσεις που παρέχονται από το Prince’s Trust International και τους εταίρους του υλοποιούνται πλέον σε 18 χώρες εντός της Κοινοπολιτείας, όπως επίσης και σε χώρες της Ασίας, της Αφρικής, της Καραϊβικής, της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης. Από το 2015, το Prince’s Trust International έχει υποστηρίξει περισσότερους από 70.000 νέους σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα

Το Corallia αποτελεί μονάδα του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά και ιδρύθηκε το 2005 έχοντας ως όραμα μια Ελλάδα στην οποία «οι επιστήμες, η καινοτομία, η επιχειρηματικότητα και ο πολιτισμός θα ανθίσουν» και στόχους τη διάδοση της κουλτούρας της «Χαράς της Δημιουργίας» και την ανάπτυξη υπηρεσιών και προϊόντων με αποτύπωμα «Innovation Made in Greece».

Για την επίτευξη του οραματικού του στόχου, το Corallia λειτουργεί ως φορέας (facilitator) οργανωμένης και συστηματικής ανάπτυξης οικοσυστημάτων καινοτομίας (innovation clusters), διαχείρισης επιχειρηματικών θερμοκοιτίδων και προγραμμάτων νεανικής επιχειρηματικότητας, μεταφοράς τεχνολογίας (technology transfer) από τον ακαδημαϊκό/ερευνητικό χώρο στην παραγωγή, και υλοποίησης ευρύτερων κοινωφελών αναπτυξιακών πρωτοβουλιών με έμφαση σε κλάδους τεχνολογιών αιχμής, έντασης γνώσης και εξαγωγικού χαρακτήρα.

Παράλληλα με το Πρόγραμμα STARTAB, το Corallia υλοποιεί μια σειρά πρωτοβουλιών για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας με σημαντικούς εταίρους και υποστηρικτές: τον Επιταχυντή Επιχειρήσεων egg – enter•grow•go σε συνεργασία με την τράπεζα Eurobank, Hackathons, Ημέρες Καριέρας, Internships Days, Networking Days, κ.ά. Επίσης, υλοποιεί το Πρόγραμμα ESA BIC Greece για την επώαση ελληνικών startups που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη λύσεων και υπηρεσιών για τον χώρο του διαστήματος.

Έχει συντονίσει τρία τεχνολογικά clusters υψηλής εξειδίκευσης στην Ελλάδα, με περισσότερα από 160 μέλη, το gi-Cluster (Ψυχαγωγικές και Δημιουργικές Τεχνολογίες & Εφαρμογές), το mi-Cluster (Συστήματα & Εφαρμογές Νανο/Μικροηλεκτρονικής), το si-Cluster (Διαστημικές Τεχνολογίες & Εφαρμογές) και έχει βραβευτεί με την πιστοποίησης αριστείας Gold Label για τη διαχείρισή τους. Επιπλέον, διαχειρίζεται τη λειτουργία του επιχειρηματικού Κέντρου Καινοτομίας Innohub στο Μαρούσι και έχει αποκτήσει πιστοποίηση αριστείας EU|BIC.

Περισσότερα

Xορηγοί

Η MAKIOS LOGISTICS μια από τις μεγαλύτερες 3rd party logistics εταιρείες στην Ελλάδα, παρέχει σήμερα μια ποικιλία υπηρεσιών μεταφοράς και
αποθήκευσης. Το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα βασίζεται στο εύρος αλλά και στην ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουμε σε όλα τα Βαλκάνια. Η τεχνογνωσία των στελεχών μας παρέχει λύση σε κάθε πρόβλημα εφοδιαστικής αλυσίδας των πελατών μας και εξασφαλίζει την καλύτερη διαχείριση των προϊόντων τους.

Περισσότερα

Η διαΝΕΟσις είναι ένας ανεξάρτητος, μη‐
κερδοσκοπικός ερευνητικός οργανισμός που:
• Παράγει μελέτες και ερευνητικό έργο πάνω στα σημαντικά θέματα της εποχής μας, επιδιώκοντας να προσφέρει συγκεκριμένες προτάσεις πολιτικής.
• Διενεργεί σε βάθος δημοσιογραφικές έρευνες δίνοντας έμφαση στην τεκμηριωμένη ανάλυση και την ολοκληρωμένη πληροφόρηση.
• Αναπτύσσει εργαλεία και πρωτοβουλίες στον χώρο των ανοιχτών δημοσίων δεδομένων, με στόχο τη συλλογή, επεξεργασία και δημοσίευσή τους.

Περισσότερα

H Eurobank αποτελεί έναν κορυφαίο τραπεζικό όμιλο με δραστηριότητα σε έξι χώρες, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη γκάμα χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών σε ιδιώτες και εταιρικούς πελάτες.

Από το 2013, η Eurobank σε συνεργασία με το Corallia, υλοποιεί το egg – enter grow go, τον πλέον επιτυχημένο επιχειρηματικό επιταχυντή στην Ελλάδα που προσφέρει εξατομικευμένες υπηρεσίες στις νεοφυείς καινοτόμες επιχειρήσεις, με στόχο την ανάπτυξή τους, την προσέλκυση χρηματοδοτικών ευκαιριών και τη δικτύωσή τους με την ελληνική και τη διεθνή αγορά.

Σε αυτά τα 10 χρόνια δημιούργησε τον πιο ολοκληρωμένο επιχειρηματικό επιταχυντή στην Ελλάδα, απευθύνεται σε Start-Up & Scale-Up εταιρείες και παρέχει Mentoring από διακεκριμένα στελέχη και από experts της αγοράς. Επιπλέον, παρέχει ένα ολοκληρωμένο σύστημα Υποδομής & Δικτύωσης, είναι αρωγοί στην προσέλκυση επενδύσεων και στην εύρεση Χρηματοδοτήσεων και δημιουργεί καινοτόμες συμπράξεις (ακαδημαϊκή κοινότητα). Τέλος, συνδέεται με Διεθνή Οικοσυστήματα Καινοτομίας (Τελ Αβίβ, Βοστόνη, Τορόντο, Μπαρτσελόνα κ.α), στηρίζει τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα και δημιούργησε εξειδικευμένο Cluster για τον Τουρισμό & Πολιτισμό έχοντας τη διαχρονική εμπιστοσύνη διακεκριμένων φορών της Χώρας.

Περισσότερα

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε. είναι μία οικογενειακή επιχείρηση 3ης γενιάς, που δραστηριοποιείται στον τομέα των γαλακτοκομικών προϊόντων συνεχίζοντας την αδιάκοπη λειτουργία της με προσφορά στην ελληνική οικονομία και στην πρωτογενή παραγωγή. Έχει παρουσία τόσο στην ελληνική αγορά όσο και σε 47 χώρες του εξωτερικού. Η βαθιά και ακλόνητη πεποίθηση πως πίσω από κάθε τι καλό υπάρχει κάτι ακόμη καλύτερο και η σταθερή και πάγια φιλοσοφία για παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων είχε ως αποτέλεσμα την εστίαση στη χρήση ποιοτικών πρώτων υλών διασφαλίζοντας έτσι την ποιότητα και την ασφάλεια, δυο παράγοντες που κατατάσσονται στις πρώτες θέσεις ιεραρχίας των προτεραιοτήτων.

Περισσότερα

Υποστηρικτές

Παρακολούθηση, Τεχνολογία και Βιοοικονομία του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ. Το Πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο στις σύγχρονες διεθνείς εξελίξεις αναφορικά με την ανάπτυξη μιας βιώσιμης και καινοτόμου οικονομίας με αποδοτική χρήση των πόρων, με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, συμφιλιώνοντας τις ανάγκες για βιώσιμη πρωτογενή παραγωγή και βιώσιμη αξιοποίηση των ανανεώσιμων φυσικών και βιολογικών πόρων για βιομηχανικούς σκοπούς,
συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη δημιουργία θέσεων εργασίας και επιχειρήσεων με τη χρήση της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Περισσότερα

Το σωματείο ΕΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΑ
λειτουργεί με άδεια της ελληνικής πολιτείας μετά‐ δευτεροβάθμιο τμήμα (Κολλέγιο) με την επωνυμία
American College of Thessaloniki (ACT), το οποίο
είναι διαπιστευμένο στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη
NECHE (Επιτροπή Αγγλικής Ανώτατης Εκπαίδευσης
της Νέας Αγγλίας). Εκτός από την πλήρη πιστοποίηση
NECHE, τα προπτυχιακά προγράμματα που παραδίδονται στο ACT επικυρώνονται επίσης από το
Open University του Η‐νωμένου Βασιλείου.

Περισσότερα

Επιτροπή Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Σκοπός της Επιτροπής αυτής αποτελεί η συνέχιση και ο εμπλουτισμός δράσεων της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η επιτροπή έχει ως στόχο να υλοποιήσει το έργο της που περιγράφεται στη συνέχεια:
1. Οργάνωση Σεμιναρίων, Επιστημονικών Ημερίδων, Συμποσίων, summer schools και Συνεδρίων που αφορούν θέματα Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, από στελέχη επιχειρήσεων, επιτυχημένους επιχειρηματίες και εξειδικευμένους Καθηγητές Ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων.
2. Παροχή τεχνογνωσίας (Know-how), μεταφορά καλών πρακτικών (best practices) και οργάνωση συμβουλευτικής (mentoring) σε θέματα δημιουργίας Επιχειρηματικών Σχεδίων (Business Plans), εξεύρεσης καινοτόμων ιδεών και ανάπτυξης της δημιουργικότητας, με αποδέκτες τους φοιτητές-τριες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
3. Διεξαγωγή διαγωνισμών καλύτερης επιχειρηματικής ιδέας που θα συμμετέχουν φοιτητές-τριες σε συνεργασία με επιχειρηματίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
4. Συνεργασία με οργανισμούς και επιχειρήσεις του εσωτερικού και εξωτερικού, που καλλιεργούν την Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα, όπως άλλα ΑΕΙ, Διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί, Οικονομικά και Εμπορικά Επιμελητήρια, Δήμοι, Περιφέρειες, Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί, Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, μεγάλες επιχειρήσεις και πολυεθνικές. Στόχος είναι να επιδιωχθούν κοινές δράσεις ώστε να παραχθούν έσοδα για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
5. Εξεύρεση καινοτόμων προτάσεων και πρωτοβουλιών από τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας (μέλη ΔΕΠ, ΕΕΠ, κλπ., φοιτητές-τριες) και υποστήριξη της υλοποίησής τους και ιδιαίτερα της χρηματοδότησής τους.
6. Η δημιουργία Θερμοκοιτίδας Επιχειρήσεων (και μακροπρόθεσμα Επιστημονικού-Τεχνολογικού Πάρκου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και η σύνδεση της ερευνητικής δραστηριότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την παραγωγική βάση και επιχειρηματίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
7. Έσοδα που θα προκύψουν από δραστηριότητες Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (συμμετοχή σε προγράμματα ΕΣΠΑ, Χορηγίες, Δωρεές, κλπ.) θα μπορούσαν να καλύψουν και γενικότερες δαπάνες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Περισσότερα

Το epixeiro.gr “θα επιχειρήσει” να ενημερώνει τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, τους υποψήφιους επενδυτές, αλλά και το ευρύ κοινό για τις εξελίξεις σε θέματα που θα τους αφορούν κατά το δυνατόν
εγκυρότερα και εγκαιρότερα.
Σκοπός της ιστοσελίδας δεν είναι απλώς η δημοσίευση
ειδήσεων σχετικών με την επιχειρηματικότητα, αλλά
αυτή να γίνει το μέσο μιας άμεσης, συνεχούς και παραγωγικής επικοινωνίας της επιχειρηματικής κοινότητας, όπου ο κάθε χρήστης της θα μπορεί να αξιοποιήσει το διαδραστικό χαρακτήρα του
διαδικτύου.

Περισσότερα

Η Ακαδημία Επιχειρηματικότητας είναι ένας μη κυβερνητικός και μη κερδοσκοπικός φορέας που ιδρύθηκε το 2007 από τον ιστροικό Εκπαιδευτικό Σύνδεσμο Αθηνών Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ. Δραστηριοποιείται στον τομέα της έρευνας, της πειραματικής ανάπτυξης και της μη τυπικής εκπαίδευσης και κύριος σκοπός της είναι η στήριξη της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας μέσα από την καλλιέργεια επιχειρηματικής κουλτούρας, την μεταφορά καλών πρακτικών σε Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και την διαμόρφωση των αντίστοιχων πολιτικών. Η Ακαδημία Επιχειρηματικότητας είναι εγγεγραμμένη στο Γενικό Μητρώο Φορέων ΚΑΛΟ και από το 2012 λειτουργεί ως τοπικό σημείο επαφής για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα διασυνοριακής ανταλλαγής Erasmus for Young Entrepreneurs. Το Εrasmus for Young Entrepreneurs είναι ένα πρόγραμμα διασυνοριακής ανταλλαγής το οποίο προσφέρει σε νέους ή φιλόδοξους επιχειρηματίες την ευκαιρία να αποκομίσουν γνώσεις από έμπειρους επιχειρηματίες οι οποίοι διευθύνουν μικρές επιχειρήσεις σε κάποια από τις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα χώρες. Η ανταλλαγή εμπειριών πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της παραμονής (1-6 μήνες) κοντά στον/στην έμπειρο/η επιχειρηματία, γεγονός που βοηθά τους νέους επιχειρηματίες να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για τη διοίκηση μιας μικρής επιχείρησης. Το πρόγραμμα είναι πλέον ανοικτό και σε προορισμούς εκτός Ευρώπης (Σιγκαπούρη, Ν.Κορέα, Καναδάς, Ταϊβάν, Ισραήλ και ΗΠΑ- Νέα Υόρκη & Καλιφόρνια), για ανταλλαγές διάρκειας 1-3 μηνών. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο σχετικό δωρεάν ecourse.

Περισσότερα

Το bossible.gr έχει δημιουργηθεί από το skywalker.gr και πραγματοποιεί Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible («Μοιράζομαι το
τώρα και εμπνέομαι το αύριο», «Explore your business
self», «As soon as bossible», «Επιχειρηματική Αειφορία»), Online Ημερίδες («Είμαστε όλοι Startups», «Η καινοτομία στην αγροδιατροφή»,
«StartUp Today») και Επιχειρηματικές ημερίδες
(«Επιχειρηματική Μετεπιβίβαση», «Προοπτικές
επιχειρηματικότητας και εργασίας στον τουρισμό»).

Περισσότερα

To Stelios Philanthropic Foundation έχει ως αποστολή να
υποστηρίξει ένα ευρύ φάσμα φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων,
κυρίως σε χώρους όπου ο ιδρυτής έχει ζήσει και δουλέψει – το
Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα, την Κύπρο και το Μονακό.
Προγράμματα του Ιδρύματος:
• Φαγητό από Καρδιάς – Βοήθεια σε συνανθρώπους μας σε Ελλάδα και Κύπρο.
• της διαρκούς ειρήνης και συνεργασίας μεταξύ των δύο
κοινοτήτων στην Κύπρο.
• Χρηματικές δωρεές σε άλλα φιλανθρωπικά ιδρύματα και
οργανώσεις.
• Υποστήριξη επιχειρηματιών με αναπηρία με χρηματικά βραβεία στο πλαίσιο ενίσχυσης της οικονομικής ανάπτυξης
και της δημιουργίας απασχόλησης.
• Υποτροφίες για νέους σε πανεπιστήμια της Αγγλίας και στη σχολή του Δούκα.

Περισσότερα

Το Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ) συγκροτείται από ενεργά και πρώην ανώτατα διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων, που μοιράζονται κοινά βιώματα και εμπειρίες από την πολύχρονη σταδιοδρομία τους σε Ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς και που έχουν την ίδια ισχυρή διάθεση εθελοντικής προσφοράς έργου στην κοινωνία. Τα μέλη του ΚΕΜΕΛ παρέχουν την επιχειρησιακή πείρα και τεχνογνωσία τους εθελοντικά και δωρεάν σε κοινωνικούς φορείς, μικρές επιχειρήσεις και νέους επιχειρηματίες, που έχουν περιορισμένα μέσα και δυνατότητες, προκειμένου να
πετύχουν τους στόχους τους.

Περισσότερα

Η AFI είναι μία Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία πολιτών που παρέχει πρόσβαση σε μικροδάνεια μέχρι 12.500 ευρώ σε επίδοξους επιχειρηματίες που αδυνατούν να βρουν χρηματοδότηση από άλλες πηγές. Παράλληλα, το προσωπικό της AFI, σε συνεργασία με το δίκτυο εθελοντών της, παρέχει δωρεάν επιχειρηματική υποστήριξη πριν και μετά την παροχή του δανείου προσαρμοσμένη στις ανάγκες του μικροεπιχειρηματία. H AFI είναι ο κορυφαίος οργανισμός μικροχρηματοδότησης
στην Ελλάδα με πάνω από 6 χρόνια εμπειρίας υποστηρίζοντας περισσότερες από 425 εταιρείες με χρηματοδότηση άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ

Περισσότερα

Η McVictor & Hamilton είναι μια διαφημιστική εταιρεία πλήρους εξυπηρέτησης που λειτουργεί ως καταλύτης για την έναρξη, την οικοδόμηση και τη διατήρηση κερδοφόρων σχέσεων μεταξύ των εμπορικών σημάτων και των ομάδων‐ στόχων τους. Στόχος της είναι να δημιουργήσει ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς μεταξύ των εμπορικών σημάτων και των καταναλωτών τους. Αυτό οδηγεί σε θετικές αντιδράσεις προς την επωνυμία και θέτει τα θεμέλια για την αφοσίωση στην επωνυμία.

Περισσότερα

Παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες εκπαίδευσης, καθοδήγησης και HR, οι Startup εταιρίες αποκτούν βασικές ηγετικές δεξιότητες και
εργαλεία ανθρώπινου δυναμικού που θα τους ενθαρρύνουν να οδηγήσουν αποτελεσματικά το εγχείρημά τους στην επιτυχία αξιοποιώντας στο έπακρο τον ανθρώπινο θησαυρό τους σε έναν απαιτητικό επιχειρηματικό κόσμο. Η Startup Pathways αποτελείται από μια ομάδα έμπειρων Επαγγελματιών σε θέματα HR, Personal Development και Coaching, αφοσιωμένη στην
αναβάθμιση του ελληνικού οικοσυστήματος startup και στην προσέγγιση της εταιρικής αγοράς με νοοτροπία Startup.

Περισσότερα

Το Bizrupt είναι ένας μη κερδοσκοπικός Οργανισμός, ο οποίος ιδρύθηκε το 2017 με το όραμα να αποτελέσει καταλύτη καινοτομίας, συμβάλλοντας μέσω των δράσεων του στη δημιουργία και ενδυνάμωση ενός βιώσιμου και ισχυρού οικοσυστήματος
επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στην Κρήτη.
Αποστολή του Οργανισμού αποτελεί η ανάπτυξη & προώθηση της επιχειρηματικότητας, της νοοτροπίας και των δεξιοτήτων του καινοτομείν, σε όλα τα ηλικιακά και κοινωνικά group για την επίτευξη μιας συνεχούς και βιώσιμης ανάπτυξης για ένα καλύτερο μέλλον. Οι 100mentors είναι η διαδικτυακή εφαρμογή και εφαρμογή κινητού που κάνει εύκολο, ασφαλές και σχεδόν δωρεάν, για 22.000 μαθητές σε 17 χώρες, αλλά και σε εργαζόμενους, σε πάνω από 300 εταιρείες, να θέτουν ερωτήματα σε 5.500 μέντορες, καθημερινά, ώστε να λαμβάνουν πιο συνειδητοποιημένα τις πιο κρίσιμες αποφάσεις της ζωής τους.

Περισσότερα
Μετάβαση στο περιεχόμενο