ΤΕΣΣΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Founder of Haris Tessas & Co

Ο Χαράλαμπος Τέσσας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Είναι απόφοιτος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Complutense της Μαδρίτης με μεταπτυχιακά, MSc in Energy της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Heriot-Watt στο Εδιμβούργο και στην Εφαρμοσμένη Οικονομική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Είναι έμπειρο στέλεχος με πολυετή εμπειρία σε πολυεθνικές/εθνικές επιχειρήσεις (εντός και εκτός Ελλάδας) υψηλής τεχνολογίας, βιοιατρικής, οικονομετρικών αναλύσεων και δημιουργίας μοντέλων ανάλυσης δεδομένων, επαγγελματικής εκπαίδευσης ενηλίκων  και εξυπηρέτησης πελατών, με εξειδίκευση στη ηγεσία και ενδυνάμωση της παραγωγικότητας του ανθρώπινου κεφαλαίου διαφορετικών εθνικοτήτων (Medtronic, Apple, Expedia, Teleperformance, ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, ΕΕΔΕ). Του έχουν ανατεθεί ηγετικοί ρόλοι σε διάφορους κλάδους, τόσο στις εταιρείες που εργάστηκε όσο και σε νεοφυείς επιχειρήσεις και κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει ιδρύσει ο ίδιος μία green startup (Solid LLP) το 2008, ενώ παράλληλα λειτούργησε συμβουλευτικά για την δημιουργία δεκάδων άλλων. Διαπρέπει στη δημιουργία και την ηγεσία ομάδων για τη δημιουργία σύνθετων καινοτόμων προϊόντων τεχνολογίας που ικανοποιούν απλές ανάγκες των ανθρώπων.

Από το 2010, ο Χαράλαμπος (ιδιοκτήτης της Haris Tessas & Co.) είναι ειδικός επιχειρηματικός σύμβουλος ΜμΕ σε θέματα συγχρηματοδοτούμενων επενδυτικών προγραμμάτων, επιχειρησιακής οργάνωσης και επιχειρηματικού προγραμματισμού, ενσωμάτωσης νέων τεχνολογιών, στρατηγικής Marketing, εμπορικής ανάπτυξης πωλήσεων, ανάπτυξης e-Commerce και Social Media, διοίκησης και εύρεσης προσωπικού, κοστολόγησης έργων, φοροτεχνικής-λογιστικής διαχείρισης και διασφάλισης ποιότητας παραγωγικών διεργασιών και ικανοποίησης πελατών. Επίσης, παρέχονται υπηρεσίες σχεδιασμού, πιστοποίησης και επιθεώρησης επιχειρήσεων κατά ISO9001:2015, καθώς και αξιολογήσεις επενδυτικών έργων νεοφυών, StartUp και βιοτεχνικών/βιομηχανικών επιχειρήσεων όλων των μεγεθών μέσω συνεργασίας εθνικών και διεθνών οργανισμών (ιδιωτικών και δημόσιων συμφερόντων).